Skip to content; Access key q.
БългарскиБългарски

Джаз под звездите с Кемпински Хотел Гранд Арена Банско

Кемпински Хотел Гранд Арена Банско

 

Присъстващите на фестивала се насладиха на седмица, изпълнена с емоции и вълнуваща джаз музика

 

Джаз под звездите с Кемпински Хотел Гранд Арена Банско

Присъстващите на фестивала се насладиха на седмица, изпълнена с емоции и вълнуваща джаз музика

 

Банско, 17 Август 2021:

От 7 до 14 август Банско се превърна в сцена за джаз музика! XXIV-тото издание на дългоочаквания Джаз Фестивал се проведе под открито небе и забавлява присъстващите с изпълнения на както от България, така и от балкански страни като Румъния, Гърция, Турция, Сърбия и Северна Македония. Събитието беше посветено на неговия създател – Д-р Илиев, почитайки него и труда му. Концертите бяха безплатни и се проведоха на централния площад “Никола Вапцаров” в центъра на града.

 

Тазгодишната програма включи музиканти като Васил Петров, Хилда Казасян, Камелия Тодорова, „Акага”, Веселин Койчев, Вики Алмазиду, Васил Спасов, Ангел Заберски-син, дуото „Вила Мадалена”, Теодора Енаке-Броди и много други. Кемпински Хотел Гранд Арена Банско отново беше спонсор на фестивала, а наскоро реновирания Пиано Бар Синг Синг в хотела се превърна в джаз сцена за Old Gold Band. Oснована през 2007 година от Генчо Въртовски, групата създаде незабравимо изживяване за присъстващите след приключване на фестивалната програма на площада. 

Въпреки че Джаз Фестивалът приключи, фестивалното лято в града все още има какво да предложи на любителите на класическата музика. Банско Опера Фест ще се проведе на 27 и 28 август като Кемпински Хотел Гранд Арена Банско отново ще е сред основните спонсори на събитието. Посетителите ще имат възможността да се насладят на операта „Вълшебната флейта” и мюзикъла „Човекът от Ла Манча” на централния площад „Никола Вапцаров”. 

Комбинирайте този празник на музиката с престой в Кемпински Хотел Гранд Арена Банско и направете своята резервация на +359 749 88888 или по имейл на reservations.grandarena@kempinski.com

 

За Кемпински Хотел Гранд Арена Банско:

Кемпински Хотел Гранд Арена Банско е единственият ski-in и ski-out хотел в района и се намира в сърцето на най-популярния и най-оживен зимен курорт на Балканите - Банско, точно срещу начална станция на кабинковия лифт. Луксозният хотел е единственият международен хотел в тази част на Балканите и е отворен целогодишно. Разполага с 157 стаи в алпийски стил, включително 25 апартамента и изключителен президентски апартамент, напълно обновен СПА център с чисто нови и уникални термални съоръжения, четири конферентни зали и осем ресторанта и барове с невероятна гледка към величествената Пирин планина. Облечен в европейски стил, хотелът предлага най-доброто ски, гурме и спа изживяване.

 

За „Кемпински”:

Създадена през 1897 г., „Кемпински” е най-старата верига за луксозни хотели в Европа. Богатото наследство от безупречно обслужване и невероятно гостоприемство се допълва от изключителността и индивидуалността на нейните хотели. В момента, портфолиото на „Кемпински” включва 78 петзвездни хотела и резиденции в 34 страни и продължава да добавя нови в Европа, Близкия Изток, Африка, Азия и Америка. Всеки хотел отразява силата и успеха на търговската марка, без да омаловажава неговото наследство. Портфолиото включва исторически сгради, лайфстайл хотели, удостоени с множество награди, известни курорти и престижни резиденции. Всеки хотел предлага качеството, което гостите очакват да намерят, съчетано с културните традиции на съответния регион. Кемпински е един от основателите на Global Hotel Alliance (GHA), най-големия алианс от независими хотели в света.

 

kempinski.com/bansko • kempinski.com/press • discoveryloyalty.com

 

 

Хотели, спа хотели, хотели на море