Skip to content; Access key q.
БългарскиБългарски

Кемпински Хотел Гранд Арена Банско бе награден за „Най-добър ски хотел на България“ за девети път

Кемпински Хотел Гранд Арена Банско

 

Кемпински Хотел Гранд Арена Банско бе награден за „Най-добър ски хотел на България“ за девети път

Хотелът споделя успеха си с Банско, награден за „Най-добър ски курорт на България за 2023г.“ от Световните ски награди

Банско, 15 ноември 2023:

Кемпински Хотел Гранд Арена Банско отново бе награден за “Най-добър ски хотел на България“ от Световните ски награди (World Ski Awards). Гласуването се проведе онлайн на официалната страница на организацията и бе отворено както за професионалисти от ски индустрията, така и за крайните потребители от цял свят. 16-седмичната надпревара за гласуване започна на 26 юни и приключи на 13 октомври. Гласуването се проведе в целия спектър от световната ски индустрия, с категории, включващи най-добър ски курорт, най-добра ски хижа, най-добър ски хотел, най-добър ски туроператор и най-добър ски туристически агент. Списъкът с всички победители от Световните ски награди 2023 г. беше публикуван на 13 ноември и е достъпен на уеб страницата на организацията: https://worldskiawards.com/winners/2023. Наградите за отделните категории са обявени по държава, включвайки и най-добрите в туристическата ски индустрия в световен мащаб.

Световните ски награди са дъщерна организация на Световните туристически награди (World Travel Awards), които тази година празнуват своята 30-та годишнина. Основани са през 2013 г. с цел повишаване на стандартите в ски туризма чрез награждаване на организациите, които са лидери в своята област.

Генералният мениджър Рене Детцен коментира: „За нас е огромна привилегия да бъдем отличени за „Най-добър ски хотел в България“ за девети път и бихме искали да благодарим на всички наши гости за тяхната лоялност и признание. За пореден път и тази година споделяме триумфа си с курорта Банско, отличен за „Най-добър ски курорт на България за 2023г.“ от Световните ски награди. Вярвам, че тези значими отличия затвърждават позицията както на хотела, така и на дестинацията като лидери в предоставянето на първокласни ски изживявани и обслужване на световно ниво. “

Избраният за „Най-добър ски хотел в България“, Кемпински Хотел Гранд Арена Банско се намира в самото сърце на планинския курорт и е единственият хотел с директен достъп до ски пистите в Банско, в непосредствена близост до начална станция на ски лифта, осигуряващ достъп до 75 километра първокласни ски писти. В края на месец септември луксозният хотел бе отличен и с наградата „Най-добър лайфстайл хотел на България 2023” от Световните туристически награди, а само преди месец хотелът получи още две елитни награди: „Най-добър спа център на хотел в България за 2023г.” от Световните спа награди (World Spa Awards) и “Най-добър хотелски ресторант в България за 2023г.” от Световните кулинарни награди (World Culinary Awards).

-КРАЙ-

За Кемпински Хотел Гранд Арена Банско: Кемпински Хотел Гранд Арена Банско е единственият ski-in и ski-out хотел в района и се намира в сърцето на най-популярния и най-оживен зимен курорт на Балканите - Банско, точно срещу начална станция на кабинковия лифт, която дава достъп до 75 км ски писти, поддържани на високо международно ниво, подходящи за всички скиори от начинаещи до напреднали. Луксозният хотел е единственият международен хотел в тази част на Балканите и е отворен целогодишно. Разполага с 157 стаи в алпийски стил, включително 25 апартамента и изключителен президентски апартамент, напълно обновен СПА център с чисто нови и уникални термални съоръжения, четири конферентни зали и осем ресторанта и барове с невероятна гледка към величествената Пирин планина. Облечен в европейски стил, хотелът предлага най-доброто ски, гурме и спа изживяване.

За „Кемпински”:

Създадена през 1897 г., „Кемпински” е най-старата верига за луксозни хотели в Европа. Богатото наследство от безупречно обслужване и невероятно гостоприемство се допълва от изключителността и индивидуалността на нейните хотели. В момента, портфолиото на „Кемпински” включва 80 петзвездни хотела и резиденции в 34 страни и в момента има повече от 25 проекта в процес на разработка по целия свят. Всеки хотел отразява силата и успеха на търговската марка, без да омаловажава неговото наследство. Портфолиото включва исторически сгради, лайфстайл хотели, удостоени с множество награди, известни курорти и престижни резиденции. Всеки хотел предлага качеството, което гостите очакват да намерят, съчетано с културните традиции на съответния регион. Кемпински е един от основателите на Global Hotel Alliance (GHA), най-големия алианс от независими хотели в света. www.kempinski.com 

www.ghadiscovery.com

Хотели, спа хотели, хотели на море