Skip to content; Access key q.
БългарскиБългарски

Кемпински Хотел Гранд Арена Банско беше награден отново за своите устойчиви практики

Кемпински Хотел Гранд Арена Банско

 

Кемпински Хотел Гранд Арена Банско беше награден отново за своите устойчиви практики

Банско, 01 юни 2022 

Кемпински Хотел Гранд Арена Банско беше удостоен за втори път със ,,Сребърен‘‘ сертификат от „EarthCheck“, водещата бизнес консултантска група, специализираща в устойчивост и мениджмънт в туристическата индустрия.

Хотелите, взели участие в сертифицирането на EarthCheck, активно наблюдават и отчитат въздействието на своята дейност върху околната среда и обществото, взимайки под внимание показатели като консумация на енергия и вода, въглероден отпечатък, генериране на отпадъци, ангажираност към местната общност и много други.

Използвайки научен подход, всеки от хотелите има за цел да повиши ефективността, да подобри преживяването на гостите и да сведе до минимум отпечатъка върху околната среда. Икономическите опасения, адресирани в програмата по сертифициране на EarthCheck, включват условия на работа, подкрепа на местната икономика, използване на справедлива търговия за стоки и услуги и разпознаване на сезонността на приходите - всичко това допринася за икономическото и социално здраве на региона. 

Екологичните и културни ценности, които привличат посетителите към дестинациите, трябва да бъдат защитени и отговорно управлявани. Туристическата индустрия и нейните оператори играят ключова роля за осъществяването на тази промяна. Стюарт Мур, главен изпълнителен директор и основател на EarthCheck, споделя: „Бих искал да поздравя целия екип на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско за тяхното постижение. Те са ценен член на глобалната група от туристически оператори, които се осмеляват да допринесат за положителна промяна.” Работейки с EarthCheck, Кемпински Хотел Гранд Арена Банско се присъедини към други компании в бранша, които предприемат съзнателни стъпки за разрешаване на някои от реалните проблеми, пред които е изправена планетата.

 

За Кемпински Хотел Гранд Арена Банско: 

Кемпински Хотел Гранд Арена Банско е единственият ski-in и ski-out хотел в района и се намира в сърцето на най-популярния и най-оживен зимен курорт на Балканите - Банско, точно срещу начална станция на кабинковия лифт. Луксозният хотел е единственият международен хотел в тази част на Балканите и е отворен целогодишно. Разполага с 157 стаи в алпийски стил, включително 25 апартамента и изключителен президентски апартамент, напълно обновен СПА център с чисто нови и уникални термални съоръжения, четири конферентни зали и осем ресторанта и барове с невероятна гледка към величествената Пирин планина. Облечен в европейски стил, хотелът предлага най-доброто ски, гурме и спа изживяване.

 

За „Кемпински”:

Създадена през 1897 г., „Кемпински” е най-старата верига за луксозни хотели в Европа. Богатото наследство от безупречно обслужване и невероятно гостоприемство се допълва от изключителността и индивидуалността на нейните хотели. В момента, портфолиото на „Кемпински” включва 78 петзвездни хотела и резиденции в 34 страни и продължава да добавя нови в Европа, Близкия Изток, Африка, Азия и Америка. Всеки хотел отразява силата и успеха на търговската марка, без да омаловажава неговото наследство. Портфолиото включва исторически сгради, лайфстайл хотели, удостоени с множество награди, известни курорти и престижни резиденции. Всеки хотел предлага качеството, което гостите очакват да намерят, съчетано с културните традиции на съответния регион. Кемпински е един от основателите на Global Hotel Alliance (GHA), най-големия алианс от независими хотели в света.

 

kempinski.com/bansko • kempinski.com/press • ghadiscovery.com

 

 

Хотели, спа хотели, хотели на море