Skip to content; Access key q.
БългарскиБългарски

Кемпински Хотел Гранд Арена Банско дари един тон храна на Парка за мечки в Белица

Кемпински Хотел Гранд Арена Банско

 

Хотелът повтори инициативата си „Един екип, една цел – един тон храна“ за седма поредна година

Съобщение до медиите

Банско, 17 октомври 2019 

 

 На 16 октомври екипът на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско посети Парка за мечки в Белица с благородната мисия да дари един тон пресни плодове. За седма поредна година хотелът планува посещението си именно през месец октoмври, когато мечките се приготвят за зимен сън и имат нужда от повече храна и витамини. Всеки път храната се скрива на различни места, така че мечките да могат да я търсят и намират сами, точно както се случва и в природата. Всички мечки се хранят по три пъти на ден и подлежат на ежегодни медицински прегледи. Дарените плодове ще стигнат за изхранването на спасените мечки за 4-5 дни. Най-малката е на пет, а най-възрастната на 38 години. Всяка има своя собствена територия с достатъчно място, за да се движи свободно и да се катери. Живеят в гориста местност на площ от 120 000 кв.м., с достъп до естествени водоизточници и специално пригодени за тях бърлоги и езерца.

 

По повод на визитата, генералният мениджър на хотела Кристиан Руге коментира: „Даряването на храна на Парка за мечки в Белица е част от нашата годишна програма за социална отговорност. Аз съм много горд, че Кемпински Хотел Гранд Арена Банско е започнал тази благородна кауза в миналатo и успешно я следва вече седем години поред. Паркът предлага прекрасни условия за спасените мечки и екипът, който се грижи за тях е много всеотдаен. Ще продължим да ги подкрепяме в мисията им и за в бъдеще и вече очакваме нашето следващо посещение там.“

 

Домакините от парка не пропуснаха възможността да изненадат екипа на хотела и изразиха своята благодарност като организираха домашно приготвен обяд, където всички се забавляваха и разказваха интересни истории.

 

За Парк за мечки в Белица:

Паркът за мечки е реадаптационен център за закрила и грижа на мечки, основан през 2000г. от Организация „Четири лапи“, Фондацията на Бриджит Бардо и Община Белица. Спасените животни са били недохранвани и малтретирани от предишните си собственици , които са ги използвали за развлечение на туристи в различни курорти в цялата страна. Паркът има два информационни центъра – един в първоначалната част и един в разширението. Изграденият медицински център позволява да бъдат извършвани дори най-сложните ветеринарни процедури. Безопасността както на посетителите, така и на мечките е гарантирана от електропастир с дължина  26 608 м и 105 осветителни лампи за през нощта. 

За повече информация: https://www.facebook.com/DancingBearsPark/

 

 

 

За Кемпински Хотел Гранд Арена Банско:

Кемпински Хотел Гранд Арена Банско е единственият ski-in и ski-out хотел в района и се намира в сърцето на най-популярния и най-оживен зимен курорт на Балканите - Банско, точно срещу начална станция на кабинковия лифт, която дава достъп до 75 км ски писти, поддържани на високо международно ниво, подходящи за всички скиори от начинаещи до напреднали. Луксозният хотел е единственият международен хотел в тази част на Балканите и е отворен целогодишно. Разполага с 157 стаи в алпийски стил, включително 26 апартамента и изключителен президентски апартамент, напълно обновен СПА център с чисто нови и уникални термални съоръжения, четири конферентни зали и осем ресторанта и барове с невероятна гледка към величествената Пирин планина. Облечен в европейски стил, хотелът предлага най-доброто ски, гурме и спа изживяване.

 

За „Кемпински”:

Създадена през 1897 г., „Кемпински” е най-старата верига за луксозни хотели в Европа. Богатото наследство от безупречно обслужване и невероятно гостоприемство се допълва от изключителността и индивидуалността на нейните хотели. В момента, портфолиото на „Кемпински” включва 78 петзвездни хотела и резиденции в 34 страни и продължава да добавя нови в Европа, Близкия Изток, Африка, Азия и Америка. Всеки хотел отразява силата и успеха на търговската марка, без да омаловажава неговото наследство. Портфолиото включва исторически сгради, лайфстайл хотели, удостоени с множество награди, известни курорти и престижни резиденции. Всеки хотел предлага качеството, което гостите очакват да намерят, съчетано с културните традиции на съответния регион. Кемпински е един от основателите на Global Hotel Alliance (GHA), най-големия алианс от независими хотели в света.

 

kempinski.com/bansko • kempinski.com/press • discoveryloyalty.com

Хотели, спа хотели, хотели на море