Skip to content; Access key q.
БългарскиБългарски

Кемпински Хотел Гранд Арена Банско е „Най-добрият ски хотел на България” за шести път

Кемпински Хотел Гранд Арена Банско

 

Хотелът споделя триумфа си с Банско !

Хотелът споделя триумфа си с Банско, награден за „Най-добър ски курорт на България” за седми път от Световните ски награди

Банско, 23 ноември 2019

Кемпински Хотел Гранд Арена Банско отново стана горд носител на титлата за „Най-добър ски хотел на България“, присъдена от най-престижната организация в международната туристическа ски индустрия. Бляскавата гала церемония по награждаването се проведе на 21 ноември, събота в австрийския хотел A-ROSA Кицбюел и събра над 200 пазарни лидери и водещи експерти  в ски туризма от 40 различни народности от Северна и Южна Америка, Европа, Азия и Австралия. По традиция, събитието бе част от специално подготвената за участниците тридневна програма с гурме вечери, ски, разглеждане на забележителности и развлекателни занимания. Сред поканените ВИП гости на червения килим бе и ПР и Маркетинг мениджъра Емилия Кордева, която имаше удоволствието да приеме почетната статуетка от името на хотела и благодари на гласувалите от цял свят за тяхната подкрепа и признание.

По повод на спечелената награда, Генералният мениджър Кристиан Руге коментира: „За нас е огромна чест да бъдем избрани за Най-добър ски хотел на България за шести път. Това е изключително ценна награда за нас, тъй като е присъдена въз основа на оценката на нашите гости от цял свят, за което искрено им благодарим. Тази награда ни поставя на световната ски карта и допринася допълнително за популяризирането на ски дестинацията, на нашия продукт и на марката Кемпински. Поздравления и заслужени аплодисменти за целия екип на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско за техните усилия и страхотното представяне. Без тях това не би било възможно.“ 

Световните ски награди са глобално признати като водеща програма в световния ски сектор. Победителите бяха отличени на база на гласувания от цял свят от водещи специалисти в ски индустрията и от хиляди потребители на луксозни пътувания в редица категории, включително най-добрите вили, хотели, курорти и туроператори. Пълният списък на победителите в Световните ски награди е публикуван на https://worldspaawards.com/winners/2019.

Тази година бе много успешна за Кемпински Хотел Гранд Арена Банско. Само преди месец хотелът получи и друго елитно международно признание, а имено за „Най-добър спа център на хотел в България“. В средата на годината пък хотелът бе награден за „Най-добър лайфстайл хотел на България“ от Световните туристически награди. Наред с всички тези отличия от световен ранг, хотелът зае почетното първо място в класацията на TripAdvisor в категориите – Топ 25 хотела, Топ 25 луксозни хотела и Топ 25 хотела в обслужването в България. 

 

За Кемпински Хотел Гранд Арена Банско:

Кемпински Хотел Гранд Арена Банско е единственият ski-in и ski-out хотел в района и се намира в сърцето на най-популярния и най-оживен зимен курорт на Балканите - Банско, точно срещу начална станция на кабинковия лифт, която дава достъп до 75 км първокласни ски писти, подходящи за всички скиори от начинаещи до напреднали. Луксозният хотел е единственият международен хотел в тази част на Балканите и е отворен целогодишно. Разполага с 157 стаи в алпийски стил, включително 26апартамента и изключителен президентски апартамент, напълно обновен СПА център с чисто нови и уникални термални съоръжения, четири конферентни зали и три ресторанта и пет бара с невероятна гледка към величествената Пирин планина. Облечен в европейски стил, хотелът предлага най-доброто ски, гурме и спа изживяване.

 

За „Кемпински”:

Създадена през 1897 г., „Кемпински” е най-старата верига за луксозни хотели в Европа. Богатото наследство от безупречно обслужване и невероятно гостоприемство се допълва от изключителността и индивидуалността на нейните хотели. В момента,портфолиото на „Кемпински” включва 78петзвездни хотела и резиденции в 34страни и продължава да добавя нови в Европа, БлизкияИзток, Африка, Азия и Америка. Всеки хотел отразявасилата и успеха на търговската марка, без да омаловажаванеговото наследство. Портфолиотовключва исторически сгради, лайфстайл хотели, удостоени с множество награди, известникурорти и престижни резиденции. Всеки хотел предлагакачеството, което гостите очакват да намерят, съчетано с културните традиции на съответния регион. Кемпински е един от основателите на GlobalHotelAlliance (GHA), най-големияалианс от независими хотели в света.

 

kempinski.com/bansko • kempinski.com/press • discoveryloyalty.com

Хотели, спа хотели, хотели на море