Skip to content; Access key q.
БългарскиБългарски

Кемпински Хотел Гранд Арена Банско подкрепи юбилейното десето издание на Банско Опера Фест

Кемпински Хотел Гранд Арена Банско

 

Концерт, опера и мюзикъл три дни под открито небе

 

Банско, 27 август 2019 

През изминалия уикенд в Банско се проведе десетото издание на фестивала за оперна и класическа музика – Банско Опера Фест. Фестивалът бе открит в четвъртък вечер с невероятния концерт „Вивалди и Малкия Ото” в прекрасното изпълнение на Софийската филхармония и детската образователна програма Фортисимо Фамилия. Втората вечер продължи с известната опера –„Набуко” от Джузепе Верди представена от Варненската Държавна Опера под диригентството на Кръстин Настев. Фестивалът завърши в събота вечер с блестящото изпълнение на световноизвестния мюзикъл „Чикаго“ от Боб Фос отново в изпълнение на Държавна Опера Варна с диригент Страцимир Павлов.

През изминалите фестивални вечери на сцената присъстваха едни от най-големите имена на българското оперно изкуство – Пламен Димитров, Димитринка Райчева, Пламен Долапчиев, Гео Чобанов, Силвия Ангелова и много други. Банско Опера фест превърна центъра на планинския град в незабравима феерия от музика, картини и емоции, благодарение на прекрасните декори и впечатляващите изпълнения на музиканти, балет и солисти.

Банско Опера Фест се проведе под открито небе на централния градски площад. Специалните гост-артисти и звездите на българското оперно изкуство бяха настанени в Кемпински Хотел Гранд Арена Банско, който е сред организаторите на фестивала заедно с община Банско и музикална компания Монте Мюзик.  Входът, както обикновено, беше безплатен за публиката, а за гостите на петзвездния хотел бяха предоставени специални пропуски за първите редове пред сцената.

Наскоро назначеният генерален мениджър на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско - г-н Кристиан Руге коментира: „ Много съм щастлив, че имах възможността да бъда част от това красиво културно събитие, което хотелът подкрепя вече десет години поред. Гостите ни бяха много впечатлени и споделиха с мен, че ще се върнат отново през следващата година, за да се насладят на Банско Опера Фест. Фестивалът заслужено се е превърнал в един от най-мащабните класически форуми в България, привличайки все повече гости в Банско всяка година.”

 

За Кемпински Хотел Гранд Арена Банско:

Кемпински Хотел Гранд Арена Банско е единственият ski-in и ski-out хотел в района и се намира в сърцето на най-популярния и най-оживен зимен курорт на Балканите - Банско, точно срещу начална станция на кабинковия лифт, която дава достъп до 75 км ски писти, поддържани на високо международно ниво, подходящи за всички скиори от начинаещи до напреднали. Луксозният хотел е единственият международен хотел в тази част на Балканите и е отворен целогодишно. Разполага с 157 стаи в алпийски стил, включително 26 апартамента и изключителен президентски апартамент, напълно обновен СПА център с чисто нови и уникални термални съоръжения, четири конферентни зали и осем ресторанта и барове с невероятна гледка към величествената Пирин планина. Облечен в европейски стил, хотелът предлага най-доброто ски, гурме и спа изживяване.

 

За „Кемпински”:

Създадена през 1897 г., „Кемпински” е най-старата верига за луксозни хотели в Европа. Богатото наследство от безупречно обслужване и невероятно гостоприемство се допълва от изключителността и индивидуалността на нейните хотели. В момента, портфолиото на „Кемпински” включва 78 петзвездни хотела и резиденции в 34 страни и продължава да добавя нови в Европа, Близкия Изток, Африка, Азия и Америка. Всеки хотел отразява силата и успеха на търговската марка, без да омаловажава неговото наследство. Портфолиото включва исторически сгради, лайфстайл хотели, удостоени с множество награди, известни курорти и престижни резиденции. Всеки хотел предлага качеството, което гостите очакват да намерят, съчетано с културните традиции на съответния регион. Кемпински е един от основателите на Global Hotel Alliance (GHA), най-големия алианс от независими хотели в света.

 

kempinski.com/bansko • kempinski.com/press • discoveryloyalty.com

Хотели, спа хотели, хотели на море