Skip to content; Access key q.
БългарскиБългарски

Кемпински Хотел Гранд Арена Банско получи за трети пореден път “EarthCheck” сребърен сертификат

Кемпински Хотел Гранд Арена Банско

 

Кемпински Хотел Гранд Арена Банско получи за трети пореден път сребърен сертификат от “EarthCheck” 

Банско, 22 май 2023

Кемпински Хотел Гранд Арена Банско беше удостоен за трета поредна година със сребърен сертификат от „EarthCheck“, водещата бизнес консултантска група, специализираща в устойчивост и мениджмънт в туристическата индустрия.

Хотелите, взели участие в сертифицирането на EarthCheck, активно наблюдават и отчитат въздействието на своята дейност върху околната среда и обществото, взимайки под внимание показатели като консумация на енергия и вода, въглероден отпечатък, генериране на отпадъци, ангажираност на общността и много други. Използвайки научен подход, всеки от хотелите има за цел да повиши ефективността, да подобри преживяването на гостите и да сведе до минимум отпечатъка върху околната среда. Икономическите предизвикателства, разгледани от EarthCheck, включват условия на работа, подкрепа на местната икономика, използване на стоки и услуги за справедлива търговия и отчитане на сезонността на потоците от приход - всичко това допринася за икономическото и социално здраве на региона.

Екологичните и културни ценности, които привличат посетителите към дестинациите, трябва да бъдат защитени и отговорно управлявани. Туристическата индустрия и нейните оператори играят ключова роля за осъществяването на тази промяна. 

Стюарт Мур, генерален изпълнителен директор и основател на EarthCheck, споделя: „Бих искал да поздравя целия екип на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско за тяхното постижение. Те са ценен член на глобалната група от туристически оператори, които се осмеляват да допринесат за положителна промяна.” 

Работейки с EarthCheck, Кемпински Хотел Гранд Арена Банско се присъедини към други компании в бранша, които предприемат съзнателни стъпки за разрешаване на някои от реалните проблеми, пред които е изправена планетата.

Кемпински Хотел Гранд Арена Банско успешно продължава и сътрудничеството си с организацията “Clean the World” като част от световната програма за устойчивост и корпоративна отговорност на веригата Кемпински. Тя събира и рециклира сапуни и бутилки за тоалетни принадлежности, изхвърлени от туристическата индустрия с цел намаляване на отпадъците и насърчаване на устойчиво бъдеще. 

“Clean the World” събира предоставените от Кемпински Хотел Гранд Арена Банско бутилки за тоалетни принадлежности и сапуни, които са били използвани от гостите, течните хигиенни продукти се извличат от бутилките за повторна употреба, а бутилките се рециклират, използвайки най-съвременния процес за получаване на пластмаса с високо ниво на чистота. Сапуните ще бъдат дезинфекцирани, трансформирани в нови и разпределени сред нуждаещите се общности като приютите, бежанските лагери и хората, които са в затруднено положение поради икономически причини или природни бедствия.

Присъединявайки се към “Clean the World”, хотелът гарантира, че тоалетните му принадлежности няма да попаднат на сметището и няма да бъдат изгорени. Чрез разпространението на тези и други дарени хигиенни продукти за хората в нужда, Кемпински Хотел Гранд Арена Банско помага за предотвратяване на милиони заболявания и смъртни случаи, свързани с хигиената, всяка година. 

 

 

За EarthCheck: EarthCheck е водеща бизнес консултантска група, специализираща в устойчивост и мениджмънт в туристическата индустрия. Холистичният подход на EarthCheck към отговорния туризъм и науката дават възможност на дестинациите и операторите да сравняват и сертифицират своето представяне с увереност и сигурност. Чрез своята платформа Total Tourism Management™, EarthCheck работи в партньорство с клиенти, за да помогне при планирането и да ръководи проектирането, изграждането и експлоатацията на интелигентни сгради и отговорното управление на туристически дестинации. Научете повече на earthcheck.org.

 

За Clean the World: Основната мисия на Clean the World е спасяването на милиони животи по света. Фондацията разпространява рециклирани сапуни и хигиенни продукти от повече от 8100 хотели и курорти, с които си партнира, за деца и семейства в страни с висока смъртност поради остри респираторни инфекции (пневмония) и диарийни заболявания (холера) – които са две от най-честите заболявания със смъртност на деца под пет години. Clean the World изпълнява мисията си чрез събиране и рециклиране на изхвърлени сапуни и пластмасови бутилки от хотелите и курортите, с които си партнира. Чрез разпространението на тези и други дарени хигиенни продукти на бедни хора, фондацията помага за предотвратяване на милиони свързани с хигиената заболявания и смъртни случаи всяка година. От 2009 г. тя е обслужила над 10 милиона души и е разпространила 70 милиона сапуни в 127 страни. За повече информация как можете да участвате в световноизвестната програма за рециклиране Clean the World, моля, посетете https://cleantheworld.org/.

 

За Кемпински Хотел Гранд Арена Банско: Кемпински Хотел Гранд Арена Банско е единственият ski-in и ski-out хотел в района и се намира в сърцето на най-популярния и най-оживен зимен курорт на Балканите - Банско, точно срещу начална станция на кабинковия лифт, която дава достъп до 75 км ски писти, поддържани на високо международно ниво, подходящи за всички скиори от начинаещи до напреднали. Луксозният хотел е единственият международен хотел в тази част на Балканите и е отворен целогодишно. Разполага с 157 стаи в алпийски стил, включително 25 апартамента и изключителен президентски апартамент, напълно обновен СПА център с чисто нови и уникални термални съоръжения, четири конферентни зали и осем ресторанта и барове с невероятна гледка към величествената Пирин планина. Облечен в европейски стил, хотелът предлага най-доброто ски, гурме и спа изживяване.

 

За „Кемпински”:

Създадена през 1897 г., „Кемпински” е най-старата верига за луксозни хотели в Европа. Богатото наследство от безупречно обслужване и невероятно гостоприемство се допълва от изключителността и индивидуалността на нейните хотели. В момента, портфолиото на „Кемпински” включва 80 петзвездни хотела и резиденции в 34 страни и в момента има повече от 25 проекта в процес на разработка по целия свят. Всеки хотел отразява силата и успеха на търговската марка, без да омаловажава неговото наследство. Портфолиото включва исторически сгради, лайфстайл хотели, удостоени с множество награди, известни курорти и престижни резиденции. Всеки хотел предлага качеството, което гостите очакват да намерят, съчетано с културните традиции на съответния регион. Кемпински е един от основателите на Global Hotel Alliance (GHA), най-големия алианс от независими хотели в света. www.kempinski.com 

www.ghadiscovery.com

 

 

Хотели, спа хотели, хотели на море